Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme er en yderst effektiv og energivenlig måde, hvorpå man kan opvarme bygninger og huse! Ved hjælp af jordens varme og en varmepumpe føres varmt vand op til opvarming.

Luft til vand, også kaldet luftvand, er også en yderst effektiv opvarmnings-mulighed, set i forhold til jordvarme er det ofte billigere at etablere. Ifølge energiministeriet vil man kunne opnå en besparelse på 50%, ved at udskifte sit oliefyr til en luftvand varmepumpe.

Hos JH El & Køl A/S leverer, monterer og servicerer vi alle typer anlæg om det så drejer sig om jordvarme, luftvand eller andet anlæg. Husk der er lovpligtigt service på anlæg med 1000 gram kølemiddel eller mere.

Hvad bør du vælge?

Både jordvarme og luft til vand-varme er gode opvarmningsmuligheder. Det kan være svært at vide, hvad der er den bedste løsning til netop jeres bolig, så her har vi samlet information om begge.

Luft til vand-varme og jordvarme bruger forskellige typer af varmesystemer. Jordvarmepumpen udnytter jordlagets oplagrede sol energi, der ligger omkring syv grader hele året rundt – Hermed er den ikke afhængig af udetemperaturen.

Luft til vand-varmepumpen henter derimod energi fra udeluften, der opvarmes i og derefter sendes videre til et vandbaseret system.

For huse med et mindre varmebehov kan det være bedst med luft til vand varmepumper, da jordvarme pumpen er dyr, og dermed kræver en meget lang tilbagebetalingstid ved et lavt varmeforbrug.

Ofte er luft til vand varmepumper den bedste løsning. Dette er både mht. den samlede pris og kvaliteten af undergrunden. Luft til vand-varmepumpen har også en lavere installationspris end jordvarme pumper.

Før du beslutter dig for hvilken varmepumpe, du vil have, bør du vide noget om undergrunden. Nogle huse er placeret steder, der ikke egner sig til jordvarme. Hvis undergrunden har en lav varmeledningsevne, kan en luft til vand varmepumpe være en bedre investering.

Få et tilbud her

Udfyld formularen, og fortæl os om dit næste projekt. Så kontakter vi dig med et godt tilbud.