Varmepumper

Varmepumper – en god energiløsning

En varmepumpe er en smart og god energiløsning, der gør det muligt at opvarme rum på en mere effektiv måde. Det er mere skånsomt for miljøet – og for din økonomi, fordi det er billigere end opvarmning med gas eller oliefyr. Der findes forskellige typer varmepumper, alt efter om den skal bruges til opvarmning af rumtemperatur, eller om den også skal kunne opvarme vand.

Hos JH El og Køl A/S tilbyder vi to løsninger inden for varmepumper:

  • Luft til vand varmepumpe
  • Luft til luft varmepumpe

Læs mere om de forskellige typer varmepumper herunder, og kontakt os for at høre om dine muligheder for at finde den rette varmepumpeløsning til dit behov.

Luft til vand varmepumpe 

Denne type varmepumpe bruger luften udenfor til at opvarme huset og vandet i vandhanen. Det skåner både miljøet og din pengepung i forhold til andre varmeløsninger såsom naturgas eller et oliefyr. En luft til vand varmepumpe er forbundet med din boligs centralvarmesystem, der forsyner dig med varme radiatorer og varmt brugsvand ved hjælp af varmtvandsbeholderen. 

Varmepumpen er drevet af el og leverer ca. 4 gange så meget varmeenergi, som den bruger af el-energi. Hermed er det både bæredygtigt og økonomisk et godt alternativ til fx fjernvarme. Dog er luft til vand varmepumper ikke lige så effektive som et jordvarmeanlæg. Til gengæld er omkostningerne for etablering lavere. Ved jordvarmeanlæg er man også mere afhængig af grundens størrelse ved etableringen. 

Luft til luft varmepumpe 

En luft til luft varmepumpe kan spare en masse energi, da anlægget er meget effektivt. Denne form for varmepumpe er blevet populær med tiden, da prisen for installation og løbende vedligehold er lavere end ved driften af andre anlæg. Her sendes varmen fra luften udenfor ind i huset gennem en varmeveksler. Varmepumpen har et element, der placeres udenfor og varierer i størrelse alt efter kapacitet. 

Et stort plus ved luft til luft varmepumpen er, at den kører på grøn energi, som ikke belaster miljøet med CO2. Dette betyder, at den bruger mindre energi, end den giver, hvilket skaber 2/3 gratis energi for dig og miljøet. En anden fordel ved denne varmeløsning er, at luften ikke bliver tung ligesom ved traditionel opvarmning med radiatorer. I stedet skaber varmepumpen et sundt indeklima til den ønskede temperatur. 

 

Varmepumpe i Silkeborg

Hos JH El & Køl tilbyder vi alt i varmepumper i Silkeborg og omegn – og vi kommer også gerne til de omkringliggende byer, herunder Aarhus og Skanderborg.

Så er du på udkig efter en god løsning inden for varmepumper i Midtjylland, kan du trygt regne med os. Med mange års erfaring inden for rådgivning, montering og service af varmepumper er vi det rette valg, når du søger rådgivning og hjælp til varmepumper.

Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rette varmepumpe.

Få et tilbud her

Udfyld formularen, og fortæl os om dit næste projekt. Så kontakter vi dig med et godt tilbud.