Varmepumper

Luft til vand varmepumpe 

Denne type varmepumpe bruger luften udenfor til at opvarme huset og vandet i vandhanen. Det skåner både miljøet og din pengepung i forhold til andre varmeløsninger såsom naturgas eller et oliefyr. En luft til vand varmepumpe er forbundet med din boligs centralvarmesystem, der forsyner dig med varme radiatorer og varmt brugsvand ved hjælp af varmtvandsbeholderen. 

Varmepumpen er drevet af el og leverer ca. 4 gange så meget varmeenergi, som den bruger af el-energi. Hermed er det både bæredygtigt og økonomisk et godt alternativ til fx fjernvarme. Dog er luft til vand varmepumper ikke lige så effektive som et jordvarmeanlæg. Til gengæld er omkostningerne for etablering lavere. Ved jordvarmeanlæg er man også mere afhængig af grundens størrelse ved etableringen. 

 

Luft til luft varmepumpe 

En luft til luft varmepumpe kan spare en masse energi, da anlægget er meget effektivt. Denne form for varmepumpe er blevet populær med tiden, da prisen for installation og løbende vedligehold er lavere end ved driften af andre anlæg. Her sendes varmen fra luften udenfor ind i huset gennem en varmeveksler. Varmepumpen har et element, der placeres udenfor og varierer i størrelse alt efter kapacitet. 

Et stort plus ved luft til luft varmepumpen er, at den kører på grøn energi, som ikke belaster miljøet med CO2. Dette betyder, at den bruger mindre energi, end den giver, hvilket skaber 2/3 gratis energi for dig og miljøet. En anden fordel ved denne varmeløsning er, at luften ikke bliver tung ligesom ved traditionel opvarmning med radiatorer. I stedet skaber varmepumpen et sundt indeklima til den ønskede temperatur. 

 

Få et tilbud her

Udfyld formularen, og fortæl os om dit næste projekt. Så kontakter vi dig med et godt tilbud.