Varmepumper2021-05-31T10:43:41+00:00

Varmepumper

Formålet med varmepumper

Med en varmepumpe, kan du spare en masse energi, hvis du opvarmer med el, olie eller naturgas. Varmepumper sørger for at udnytte den energi, der er i omgivelserne i jeres hus’ opvarmningssystem. Hermed sørger varmepumper for at tage varme fra luften udenfor eller varme fra jorden og sætte den over til din radiator eller gulvvarmen. I andre tilfælde kan varmepumpen også bare blæse den varme luft direkte ind i jeres hus. Vi har mange års erfaring på området – læs mere om vores virksomhed her. 

Hvordan virker varmepumper?

Varmepumper er gode til at udnytte energien fra omgivelserne. Det gør den i opvarmningssystemet. Det betyder, at pumpen tager varmen direkte fra eksempelvis jord eller udeluft og overfører den til dine radiatorer, din gulvvarme eller blæser den direkte ind som varm luft. For inspiration se vores referencer her. 

Kan varmepumper virkelig betale sig?

I de fleste scenarier kan varmepumper godt betale sig. Man kan enten vælge at eje varmepumper eller at leje dem. En luft til vand-varmepumpe til et eksisterende familie hus koster ca. omkring 100.000,- med selve installationen. Dette tal varierer selfølgelig meget afhængigt af varmepumpens styrke og funktioner. På den lange bane kan det godt betale sig at eje varmepumper fremfor at leje dem. Husk også at det er muligt at få tilskud, når du er bosat uden foret fjernvarmeområde.

Hvis du derimod vælger løsningen med varmepumper på abonnement, slipper du for at skulle investere en masse penge i det. Et andet plus er at din leverandør sørger for selve installationen, fremtidig service og vedligehold af varmepumperne. Ved interesse kan vi kontaktes her. 

Det er vigtigt at pointere, at her findes 3 forskellige slags varmepumper.

Jordvarme

Egner sig til helårshus
Kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Min 300m2 grund.
Giver varmt brugsvand og varme i rummet

Læs mere

Luft til vand

Egner sig til helårshus
Kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Plads til udedel (kan støje).
Giver varmt brugsvand og varme i rummet

Læs mere

Luft til luft

Egner sig til sommerhus.
Kræver plads til udedel (kan støje). Så placer den væk fra hus.
Giver varme i rummet

Læs mere